Sorbet από Φραγκόσυκο

13 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής

Υλικά για το sorbet

- 5 μεγάλα ώριμα φραγκόσυκα

- 1/3 της κούπας σιρόπι (80ml)
- χυμό από 1 lime
- Ξύσμα από 1/2 lime

Υλικά για το σιρόπι

- 1/3 της κούπας ζάχαρη
- 1/3 της κούπας νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι, ώστε να το αφήσουμε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. 
 
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει το μίγμα σε βρασμό. 
 
Το αποσύρουμε και προχωράμε με το υπόλοιπο της συνταγής. 

Με έναν λεπτό τρίφτη, παίρνουμε το ξύσμα από το μισό lime και μετά το στύβουμε ολόκληρο για να χρησιμοποιήσουμε τον χυμό του.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε με προσοχή τα φραγκόσυκα και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια.

 
 
Tip: για να αφαιρέσουμε εύκολα και γρήγορα τα αγκάθια τους, τα βουτάμε σε νερό και με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα και το τρίβουμε λίγο με ένα σφουγγαράκι. 
 
Τα τοποθετούμε σε έναν πολυκόφτη και τα χτυπάμε καλά.

Σουρώνουμε τα φραγκόσυκα σε ένα μεγάλο μπωλ, ώστε να κρατήσουμε τον καθαρό χυμό τους, χωρίς τα κουκούτσια.

Προσθέτουμε το σιρόπι, τον χυμό από το lime και το ξύσμα του και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα του sorbet στην παγωτομηχανή και αναμένουμε μέχρι να το απολαύσουμε.

Εναλλακτικά, βάζουμε το μίγμα σε κατάλληλο δοχείο στην κατάψυξη και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.


Tip: πριν το σερβίρουμε, χτυπάμε σε ένα μίξερ την ποσότητα που θέλουμε για να αφρατέψει.
 

http://www.alwayshungry.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ