Περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους ζητά το ΔΝΤ

14 Μαΐου 2016

ο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις για το ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να ελαφρυνθεί, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο MNI. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η ευρωπαϊκή πρόταση παραμένει μακριά από αυτή της Christine Lagarde.

"Με λίγα λόγια, η πρόταση των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετή για το ΔΝΤ. Το Ταμείο, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, χρειάζεται την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους  θα είναι αρκετό ώστε να εγγυηθεί η βιωσιμότητά του μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018" τονίζει το MNI.

Παράλληλα, πηγή από τη γερμανική Bundestag που ρωτήθηκε αν το σώμα θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης χωρίς την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε χαρακτηριστικά ότι "είναι μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη ερώτηση. Η χρονική στιγμή μπορεί πράγματι να είναι ένα πρόβλημα. Σήμερα, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω τι θα κάνει η Bundestag. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρξουν πολλά προβλήματα εδώ. Κατά την άποψή μου, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί πραγματικά να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο".


Πηγή: http://www.madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...