Σουφλέ με Ζυμαρικά!

16 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής 

 
- 500 γρ πένες ή ριγκατόνι 
- 200 γρ μπέικον
- 500 γρ φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά μανιτάρια, καφέ μανιτάρια, πλευρώτους)
- 200 γρ τυρί τριμμένο (100 παρμεζάνα, 100 πεκορίνο ρομάνο Ιταλίας)
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
 
Εναλλακτικά, αν προτιμάτε συνταγές διαίτης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπνιστή ή ψητή γαλοπούλα και κρέμα γάλακτος light. 
 
 
Εκτέλεση Συνταγής 
 
Βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό τις πένες, 1-2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. 
 
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 
 
Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Ρίχνουμε μετά το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε καλά. 
 
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
 
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. 
 
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190-200 °C για 20 λεπτά. 

Tip: το μυστικό της επιτυχίας για το καλύτερο σουφλέ ζυμαρικών είναι το καλό ανακάτεμα όλων των υλικών και το ψήσιμο τους αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο. 
 
Το σουφλέ ζυμαρικών είναι έτοιμο όταν πάρει λίγο χρώμα. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και μετά σερβίρουμε σε μερίδες. 
 
 
 
 
 
 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ