Στις αίθουσες το «This is NOT a coup» του Χατζηστεφάνου

16 Μαΐου 2016

Tο νέο ντοκιμαντέρ της ομάδας που δημιούργησε τα Debtocracy, Catastroika και Fascism Inc, παρακολουθεί τις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της ΕΕ και της ΕΚΤ σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Με υπότιτλο “Just another day in the Eurozone” (Άλλη μία ημέρα στην Ευρωζώνη), ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εξετάζει ποιες τράπεζες επέβαλαν τη δημιουργία του ευρώ,  ποιος διέταξε την ανατροπή εκλεγμένων Πρωθυπουργών και πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών. Επίσης μελετά αν μπορεί να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης.

Προβολές

Το «This is NOT a coup» προβάλλεται από τις 12/5 στους κινηματογράφους «Τριανόν» στην Αθήνα, «Ζέα» στον Πειραιά, «Μακεδονικόν» στη Θεσσαλονίκη και «Άνεσις» στο Αγρίνιο. Επίσης, από τις 19/5 στο «Σινέ Παράδεισος» στον Κορυδαλλό, ενώ σύντομα θα προβληθεί και σε άλλες αίθουσες.

Το «This is NOT a coup», όπως και τα τρία προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions, τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 6,5 εκατομμύρια άτομα στο ίντερνετ, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του.

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ την επιστημονική επιμέλεια έχει ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης. Η σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ είναι του Άρη Τριανταφύλλου, κάμερα και post production κάνει ο Θάνος Τσάντας. Τη μουσική γράφει ο Ερμής Γεωργιάδης.

Πηγή: efsyn.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...