Λαβράκι στο φούρνο με Μαϊντανό και Σκόρδο

17 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής 

- 2 λαβράκια καθαρισμένα των 450-500 γρ
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- λίγη ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- λίγες γαλλικές πατάτες
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.


Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα σκόρδα, τα ανακατεύουμε μαζί με τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και δημιουργούμε τη γέμιση μας. 

Γεμίζουμε τα λαβράκια με το μείγμα και μετά αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια από τις 2 πλευρές εξωτερικά. 

Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ψήνουμε στο grill του φούρνου σε ψηλή σχάρα, από 8 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αν έχετε bbq το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο!

Παράλληλα με τα λαβράκια, προχωράμε με την ζεστή πατατοσαλάτα.

Βράζουμε λίγες γαλλικές πατάτες σε αλατισμένο νερό.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση και τις ανακατεύουμε ζεστές με το μείγμα του μαϊντανού. Επειδή είναι ζεστές οι πατάτες, θα απορροφήσουν λίγο από το αρωματισμένο λάδι με τον μαϊντανό και θα γίνουν πολύ νόστιμες!
 
Τις σερβίρουμε μαζί με τα λαβράκια και τα απολαμβάνουμε όλα μαζί ζεστά.

Tip: ανοίξτε τα λαβράκια με προσοχή, αφαιρέστε το κεντρικό κόκκαλο και απλώστε την πάστα του μαϊντανού στο ψάρι για να πάει η γεύση παντού. Αν επιθυμείτε, προσθέστε μόνο λίγο φρέσκο λεμόνι, χωρίς λάδι.
 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ