Ψαρονέφρι τυλιχτό με Μπέϊκον!

17 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής

Υλικά για το ψαρονέφρι
- 1 μεγάλο φιλέτο χοιρινό ψαρονέφρι
- 8-10 φέτες μπέικον
- φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή γλυκιά
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το γλάσο
- 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουταλιά λευκό ξύδι

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα bbq για το γλάσο.

Υλικά για τις πιρουνάτες πατάτες
- 2-3 πατάτες για πουρέ
- φρέσκο μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Προετοιμασία του χοιρινού

Αρχικά αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού.

Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε το μπέικον, ώστε η κάθε φέτα του να καλύπτει μέρος της άλλης.

Τοποθετούμε στο κέντρο το χοιρινό και το τυλίγουμε με προσοχή.

Χρειάζεται προσοχή ώστε να καλυφθεί πλήρως και από άκρη σε άκρη.

Tip: για να διατηρήσουμε το σχήμα του και να μην ανοίξει, στερεώνουμε το μπέικον με λίγες οδοντογλυφίδες.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170-180 °C και το ψήνουμε για 30 λεπτά.


Tip: τοποθετήστε το πάνω στην σχάρα του φούρνου σας για να ψηθεί ομοιόμορφα και από κάτω βάλτε ένα ταψί με λίγο νερό.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γλάσο και κάθε 5 λεπτά αλείφουμε το ρολό για να καραμελώσει, για τα επόμενα 15 λεπτά.

Συνολικά χρειάζεται 45 λεπτά για να είναι έτοιμο και το αφήνουμε να σταθεί σε μία πιατέλα για 5-10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, το κοβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.

 

Προετοιμασια πιρουνάτης πατάτας

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν ως το κέντρο τους.

Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και σε ένα μπωλ τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μην τις λιώσετε τελείως ώστε να νιώθετε μικρά κομματάκια στον πουρέ. 

Στήσιμο πιάτου


Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε ένα ατομικό στρογγυλό τσέρκι και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας.

Δίπλα σερβίρουμε 3 φέτες από το ρολό του χοιρινού και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον μαϊντανό.

 

http://www.alwayshungry.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ