Τάρτα Μήλου σε Σφολιάτα!

17 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής

- 1 φύλλο σφολιάτας
- 40 γρ ζάχαρης (3 κουταλιές)
- 40 γρ βούτυρο
- 2 μεγάλα μήλα (450-500 γρ συνολικά)

Εκτέλεση Συνταγής

Μετράμε μια λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί και κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο ίδιο μέγεθος.

Πάνω στην λαδόκολλα απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο ή λιγότερο και από πάνω πασπαλίζουμε το 1/3 από την ζάχαρη. 


Με προσοχή τοποθετούμε την σφολιάτα πάνω στην λαδόκολλα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. 
 
Tip: αν έχετε μαντολίνο λαχανικών ή ακόμη και έναν απλό κόφτη για λάχανο, αρκεί αν τα ρυθμίσετε σε πάχος περίπου 1,5 χιλιοστών για να κόψετε σε λεπτές φέτες τα μήλα.
 
Απλώνουμε τα μήλα στην σφολιάτα, έτσι ώστε η κάθε φέτα να καλύπτει μερικά την άλλη και περιμετρικά αφήνουμε 1 εκατοστό κενό. 
 
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο ή ένα κουταλάκι, το απλώνουμε πάνω από τα μήλα. 
 
Στο τέλος πασπαλίζουμε την ζάχαρη και είμαστε έτοιμοι για να ψήσουμε την τάρτα μήλου. 
 
Την τοποθετούμε σε μεσαίο ύψος, σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C, για 30 λεπτά.  
 
Την κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε αμέσως. 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ