Ντοματοκεφτέδες από Λιαστή Ντομάτα!

18 Μαΐου 2016

Υλικά Συνταγής

- 100 γρ λιαστές ντομάτες
- 1 χούφτα μαϊντανό
- λίγο φρέσκο δυόσμο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8 γρ)
- ελαιόλαδο
- 500 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- γιαούρτι


Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δύοσμο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο σκεύος. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη λιαστή ντομάτα και την προσθέτουμε και αυτή.

Tip: Αν χρησιμοποιήσουμε ξερές λιαστές ντομάτες τότε πρέπει να τις μουλιάσουμε για 1 ώρα σε νερό, διαφορετικά αν τις έχουμε σε λάδι και είναι πιο μαλακές μπορούμε να της χρησιμοποιήσουμε απευθείας στη συνταγή για τους ντοματοκεφτέδες.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και προσθέτουμε το νερό.

Ανακατεύουμε για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να φουσκώσει για 30-60 λεπτά.

Μόλις το μείγμα φουσκώσει, ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφί χρώμα.

Tip: αν σαν αρέσει η κάπαρη μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα μία χούφτα κάπαρη και οι ντοματοκεφτέδες θα γίνουν ακόμη πιο νόστιμοι!

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες λιαστής ντομάτας με στραγγιστό γιαούρτι, σκέτο ή αρωματισμένο με λίγο δυόσμο.

http://www.alwayshungry.gr/



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ