Η Αυθεντική Καρμπονάρα!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>- 1 πακέτο 500 γρ σπαγγέτι</span><br /><span>- 6 κρόκους αυγών</span><br /><span>- 300 γρ καπνιστή πανσέτα</span><br /><span>- 100 γρ τριμμένη Παρμεζάνα Reggiano</span><br /><span>- 200 ml από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά</span><br /><span>- Αλάτι</span><br /><span>- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong></p>
<p>Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε αρκετό νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και μετά τα ζυμαρικά.</p>
<p><span>Κρατάμε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για να διατηρηθούν al dente.</span><br /><br /><span>Συνεχίζουμε με την πανσέτα, την οποία κόβουμε σε φέτες λίγο μικρότερες από 1 εκατοστό και μετά το κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκια. </span></p>
<p>Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη πανσέτα να τσιγαριστεί, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία.</p>
<p>Ανακατεύουμε την πανσέτα για να ψηθεί ομοιόμορφα.</p>
<p>Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε λίγο πιπέρι, την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.</p>
<p>Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, αφαιρούμε με μία κουτάλα το νερό που χρειαζόμαστε και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών.</p>
<p><br /><strong>Tip:</strong><span> προσοχή, για να μην ψηθούν γρήγορα τα αυγά και κόψουν, ανακατεύουμε πολύ γρήγορα καθώς ρίχνουμε το ζεστό νερό.</span><br /><br /><span>Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε γρήγορα με μία τσιμπίδα.</span><br /><br /><span>Τέλος προσθέτουμε την πανσέτα με το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς.</span></p>
<p>Για να δέσει η σάλτσα, τοποθετούμε το μπωλ πάνω από την κατσαρόλα που έβραζαν τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε συνεχώς. Θα πρέπει την κατσαρόλα να την έχουμε αφαιρέσει από το ζεστό μάτι.</p>
<p><br /><strong>Tip:</strong><span> η παραπάνω μέθοδος θυμίζει μπεν μαρί και χρειάζεται προσοχή ώστε να μην ακουμπάει το μπωλ στο νερό, αλλά να ζεσταίνεται σταδιακά από τους ατμούς του νερού.</span><br /><br /></p>
<p><span>Δοκιμάζουμε την σάλτσα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.</span><br /><br /><span>Μόλις η καρμπονάρα αρχίσει να δένει, αλλά δεν έχει στεγνώσει, σερβίρουμε αμέσως και από πάνω πασπαλίζουμε λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. </span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα