Λαχταριστό Μπισκοτογλυκό ψυγείου!

18 Μαΐου 2016

Υλικά συνταγής

- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 15 κοφτές κουταλιές άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
- 10 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
- 1,5 λίτρο πλήρες φρέσκο γάλα
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. τρούφα



Εκτέλεση συνταγής

Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί, σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.

Ρίχνουμε στην κούπα με το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί πλήρως.

Μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά και είναι έτοιμο να βράσει, το αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία. Σε λίγο χρόνο και με συνεχές ανακάτεμα το μίγμα μας θα πήξει και θα είναι σχεδόν έτοιμο.

Στο μπωλ με τη σοκολάτα, χύνουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα σοκολάτας.

Σε ένα τεράγωνο τάπερ ή άλλο σκεύος, διαμέτρου 25x25cm, τοποθετούμε μία στρώση από τα μπισκότα πτι μπερ και από πάνω, σιγά σιγά και με προσοχή, ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας.

Περιμένουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και τοποθετούμε προσεκτικά άλλη μια στρώση μπισκότα από πάνω.

Μετά ολοκληρώνουμε με την κρέμα βανίλιας και από πάνω με την τρούφα.

Μόλις το γλυκό μας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε στο ψυγείο για το βράδυ και αναμένουμε να το κόψουμε το επόμενο πρωί.

Το πιο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο προς απόλαυση!


http://www.alwayshungry.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ