Ταμπουλέ αντιοξειδωτικό!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>πλιγούρι</span></span></li>
<li><span><strong>2 σκ. </strong><span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>κρέμα βαλσάμικο</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>ξίδι βαλσάμικο</span></span></li>
<li><span><strong>10</strong> <span>ντοματίνια</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 ματσάκι </strong><span>δυόσμο</span></span></li>
<li><span><strong>1 ματσάκι</strong> <span>μαϊντανό</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>φρεσκα μικρά κρεμμυδάκια</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>ρόδι καθαρισμένο</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για τα ψητά λαχανικά</span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>κρέμα βαλσάμικο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρέσκια ρίγανη και θυμάρι</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>μελιτζάνα</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κολοκύθι</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>χρωματιστές πιπεριές</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο</span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>φιλέτο στήθος κοτόπουλο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>καυτερή πιπεριά φρέσκια</span></span></li>
<li><span><strong>1 σκ. </strong><span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ. </strong><span>κρέμα βαλσάμικο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγα φρέσκα μυρωδικά, ρίγανη και θυμάρι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Αφήνουμε 10' να πιει τα υγρά του και να φουσκώσει. Το βάζουμε σε μπολ μεγάλο.<br />Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο πλιγούρι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρόδι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο το βαλσάμικο ξίδι και την κρέμα βαλσάμικο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρύα ψητά λαχανικά και ανακατεύουμε ξανά. Παγώνουμε το ταμπουλέ για λίγο στο ψυγείο.<br />Ψήνουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε σε φέτες λεπτές και σερβίρουμε με το αντιοξειδωτικό ταμπουλέ. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσάμικο.<br /><strong>Για τα ψητά λαχανικά</strong><br />Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15' σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC.<br />Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο ταμπουλέ.<br /><strong>Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο</strong><br />Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο το φιλέτο να γίνει πλακέ.<br />Το βάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας σε γουδί.<br />Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15' μέχρι μερικές ώρες.<br />Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3-4' από κάθε πλευρά. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες .</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα