Πατατόσουπα και Σέσκουλα!

20 Μαΐου 2016
Υλικά
  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 700 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας (αν μας βρίσκονται) ή νερό
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. τριμμένο μετσοβόνε

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί ή φρυγανιές

ΔιαδικασίαΣε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

 

Σερβίρουμε με Ψωμί ή φρυγανιές.

 

http://www.gastronomos.gr/

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ