Τα πιο νόστιμα γερακιώτικα Τηγανητέλια!

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 κολοκυθάκια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη</li>
<li>10 ανθοί κολοκυθιών, ψιλοκομμένοι</li>
<li>1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) </li>
<li>τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα</li>
<li>1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</li>
<li>200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα</li>
<li>5 κουτ. σούπας αλεύρι</li>
<li>ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Στύβουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους ανθούς, τα μυρωδικά, τη μυζήθρα και τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρώς να αναμειχθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι σιγά-σιγά και προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό, που να στέκεται πάνω στο κουτάλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή αλεύρι για να διορθώσουμε την πυκνότητα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο, και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά για περίπου 2 λεπτά και τους γυρίζουμε από την άλλη. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο με χαρτί. </p>
<p> </p>
<p><strong><span class="bittersweet">Συμβουλές</span></strong></p>
<ul>
<li>Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να βάλουμε αντί μυζήθρας μυτιληνιά φέτα ή λαδοτύρι ή μια ωραία νησιώτικη ώριμη γραβιέρα. Αν δεν βρούμε ανθούς, μπορούμε να τους παραλείψουμε.</li>
</ul>
<div> </div>
<p> <a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα