Βαρουφάκης: Δεν κοιμόμουν τα βράδια

24 Μαΐου 2016

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε για το άγχος που αντιμετώπισε ως πρώην υπουργός Οικονομικών «την περίοδο που η Ελλάδα ήταν κοντά στη χρεωκοπία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Business Insider.

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, σημείωσε: «Το άγχος ήταν πρωτοφανές. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο είπε: «Τους ρώτησα ποια είναι η οικονομική κατάσταση της κυβέρνησης. Μου απάντησαν ''όχι τόσο άσχημη''. Τους ζήτησα να το διευκρινίσουν αυτό και μου απάντησαν ''έχουμε 11 ημέρες''».

«Όταν αναλαμβάνεις το υπουργείο Οικονομικών 11 ημέρες πριν από τη χρεωκοπία, αυτό είναι κάτι που σε κρατά ξύπνιο τις νύχτες», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι: «Στην πραγματικότητα, δεν κοιμάσαι ποτέ».

«Αυτό που σε βοηθά να συνεχίσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αδρεναλίνη και η εμπιστοσύνη που σου δείχνει ο κόσμος», εξήγησε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν ερωτήθηκε πώς αντιμετώπισε το άγχος απάντησε: «H θεραπεία ήταν να πηγαίνω παντού είτε με τη μηχανή μου, κάτι που έγινε θέμα για λόγους που δεν καταλαβαίνω, αλλά και το περπάτημα. Περπατούσα ως το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, ώστε να συναντώ ανθρώπους στον δρόμο, που με χτυπούσαν στην πλάτη και έλεγαν ''κράτα, μην υποχωρήσεις''. Αυτό ήταν μεγάλο ελιξήριο και καύσιμο».

 

Πηγή: businessinsider.com, enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ