Το πιο υγιεινό burger για σένα και την οικογένεια σου!

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong> (για 4 άτομα)</p>
<p> </p>
<ul>
<li>500 γρ. φιλέτα από λευκόσαρκο ψάρι (π.χ. μπακαλιάρος, παγκάσιους)</li>
<li>100 γρ. φρυγανιά αλεσμένη</li>
<li>2 αυγά</li>
<li>1 κ.σ. μουστάρδα απαλή</li>
<li>1 κ.σ. βούτυρο </li>
</ul>
<p><strong>Για το ντρέσινγκ</strong></p>
<ul>
<li>150 γρ. γιαούρτι</li>
<li>2 κ.σ. μαγιονέζα</li>
<li>3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο</li>
<li>8 λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</li>
</ul>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Ένα σπιτικό burger με μπιφτέκι περιέχει περίπου 20 γρ. λίπος – χωρίς να υπολογίσουμε το τυρί, το ψωμί και τα ντρέσινγκ. Αν φυσικά υπολογίσουμε και τις πατάτες, μπορούμε με αυτό το πιάτο να καταναλώσουμε τις θερμίδες μιας ολόκληρης ημέρας.</p>
<p>Για να φτιάξετε το υγιεινό burger ψαριού (4 μεγάλα burger ή 8 μικρά):</p>
<p> </p>
<p><strong>1.</strong> Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπολ. Αλέστε τα φιλέτα του ψαριού στο μπλέντερ, προσθέστε το άλλο αυγό, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.</p>
<p>Με αυτό το μίγμα μπορείτε να πλάσετε τέσσερα ή οκτώ μικρά μπιφτέκια, τα οποία θα βουτήξετε μέσα στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά. Βεβαιωθείτε ότι η φρυγανιά καλύπτει όλη την επιφάνεια του μπιφτεκιού.</p>
<p> </p>
<p><strong>2.</strong> Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά τα μπιφτέκια ψαριού μέχρι να ροδίσουν. Τα μικρά χρειάζονται περίπου 4-6 λεπτά για να ψηθούν, ενώ τα μεγάλα περίπου 8-10 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p><strong>3.</strong> Φτιάξτε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.</p>
<p> </p>
<p><strong>4.</strong> Σερβίρετε σε πολύσπορο στρογγυλό ψωμάκι, μαζί με μαρούλι, αγγούρι και το ντρέσινγκ.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>www.epithimies.gr</p>

Σχετικά άρθρα