Αυγά με σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι!

26 Μαΐου 2016
Υλικά
  • 4 αυγά, προτιμότερο βιολογικά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 4 κουτ. σούπας νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε προσεκτικά το λάδι από τη σάλτσα πάνω στον κρόκο και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 1/2 - 1 λεπτό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τα αυγά «μάτια» πάνω στη σβηστή φωτιά μέχρι να γίνουν, για περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Στο ποτήρι μας Μια δροσερή, νόστιμη μπίρα red ale θα συμπλήρωνε τη γευστική πανδαισία.

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ