Διεκόπη ξανά έως τις 30/5 η δίκη της Χρυσής Αυγής

26 Μαΐου 2016

Για τη Δευτέρα 30 Μαΐου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στη σημερινή συνεδρίαση, με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος Γιώργος Σταμπέλος, ένας εκ των οποίων χθες δήλωσε κώλυμα της συνηγόρου του με συνέπεια το δικαστήριο να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου υπερασπιστή, προσκόμισε δήλωση της εκπροσώπου του. Στη δήλωση η συνήγορος γνωστοποιεί στο δικαστήριο πως δεν έλαβε άδεια παράστασής της στη δίκη, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, και ότι η απόφαση του δικαστηρίου να διορίσει αυτεπαγγέλτως άλλον συνήγορο στον εντολέα της είναι άκυρη καθώς ο κατηγορούμενος δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Ζήτησε δε, τη διακοπή της δίκης έως ότου λυθεί το θέμα ώστε να μπορεί να παρασταθεί για τον εντολέα της.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με ανάλογη πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας και διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο ένας εκ των διορισθέντων χθες συνηγόρων, ο οποίος δήλωσε πως αποδέχεται καταρχήν το διορισμό του αν και, όπως είπε ο κατηγορούμενος Σταμπέλος, του δήλωσε σε επικοινωνία που είχαν χθες πως δεν τον αποδέχεται καθώς έχει δικηγόρο.

Η Πολιτική Αγωγή σχολιάζοντας με γραπτή δήλωσή της την όλη κατάσταση με την στάση της Υπεράσπισης αναφέρεται σε «μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για παρέλκυση της δίκης», ενώ αποδίδει «υποκριτικό χαρακτήρα» σε δηλώσεις τους περί «διακαούς επιθυμίας τους», για επιτάχυνση της δίκης.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, athina984.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...