Ξεκινά η 21η Art-Athina

26 Μαΐου 2016

H διεθνής συνάντηση τέχνης «Art-Athina», το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 26 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Μαΐου. Η Art-Athina θεσμοθετήθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και διοργανώνεται από την εταιρεία EuroΜare με Γενικό Διευθυντή τον Αλέξη Κανιάρη, για τετάρτη συνεχή χρονιά.

Πυρήνα της έκθεσης αποτελούν οι συμμετέχουσες ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, οι οποίες σηματοδοτούν με την παρουσία τους το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της εποχής μας, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό επιλογές από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και αναδεικνύοντας τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και προβληματισμούς που επικρατούν στη σύγχρονη τέχνη διεθνώς. Επίσης, πολιτιστικοί φορείς, όπως μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις και μέσα ενημέρωσης, συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας του σύγχρονου εικαστικού τοπίου.

Την επισκόπηση του κόσμου της σύγχρονης τέχνης στην φετινή Art-Athina συμπληρώνει το πολυδιάστατο παράλληλο πρόγραμμα.

Τα εγκαίνια της 21ης Art-Athina πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Μαΐου από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά και το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

http://www.art-athina.gr/el/

 

Πηγή: amna.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας