Κοχύλια µε τυρί και σάλτσα κοτόπουλου!

27 Μαΐου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φέτες προσούτο Καρπενησίου
  • 150 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμμ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)
  • 250 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
  • 150 γραμμ. ταλαγάνι ή χαλούμι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
 
Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180οC στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

 

 

http://www.argiro.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
Η Σκέψη της ημέρας
14:58 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε