Ιράν: Καταδικάστηκαν σε 99 μαστιγώματα επειδή διασκέδαζαν σε πάρτυ

28 Μαΐου 2016

Ο λόγος για περισσότερους από 30 νεαρούς, αγόρια και κορίτσια, που συγκεντρώθηκαν σε μία βίλα στην πόλη Καζβίν του Βoρείου Ιράν, προκειμένου να γιορτάσουν την αποφοίτηση ενός εξ αυτών.

Ποιο ήταν το πρόβλημα; Πρώτα απ' όλα, η γιορτή ήταν μεικτή. Δεύτερον τα κορίτσια δεν φορούσαν μαντίλα. Και τρίτον; Όλοι κατανάλωσαν αλκοόλ.

Έπειτα από καταγγελία, τα νεαρά παιδιά συνελήφθησαν και σε χρόνο ρεκόρ, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν στην αποτρόπαια ποινή του μαστιγώματος. Κάθε ένα μάλιστα έπρεπε να μαστιγωθεί 99 φορές.

«Περισσότερα από 30 κορίτσια και αγόρια, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και χόρευαν σε μια γιορτή απονομής διπλωμάτων, συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν» δήλωσε ο Εσμαΐλ Σαντεγί Νιγιαρακί, εισαγγελέας της πόλης Καζβίν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της δικαστικής εξουσίας Mizaonline.

«Η σύλληψη αυτών των νεαρών κοριτσιών και αγοριών, ημίγυμνων, να καταναλώνουν αλκοόλ και να συμπεριφέρονται άσεμνα, πληγώνει την κοινή γνώμη», υποστήριξε ο εισαγγελέας.

Η ποινή εκτελέσθηκε την ίδια ημέρα από μέλη της αστυνομίας ηθών της χώρας. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «με τη βοήθεια του Θεού, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είχαν ολοκληρωθεί οι ανακρίσεις, η έρευνα, η δίκη, η ετυμηγορία και η εκτέλεση της ποινής».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η παραδειγματική τιμωρία των παιδιών αυτών ήταν «ένα μάθημα γι' αυτούς που επιχειρούν να παραβιάσουν τους κανόνες της Ισλαμικής Δημοκρατίας», σύμφωνα με την οποία άνδρες και γυναίκες απαγορεύεται να χορεύουν μαζί, κυρίως αν οι τελευταίες δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα, και να καταναλώνουν οινοπνευματώδη.

Αλλά ο εισαγγελέας δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς όπως ανακοίνωσε τα εστιατόρια και οι αίθουσες της πόλης που οργανώνουν μεικτές γιορτές ή σερβίρουν οινοπνευματώδη, ή αυτά στα οποία ανακαλύπτονται οινοπνευματώδη, θα κλείνουν.

 

Πηγή: tvxs.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ