Η απάντηση Σημίτη στα σενάρια επιστροφής

29 Μαΐου 2016

Εντονες συζητήσεις προκαλεί δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για την επιθυμία πολλών στελεχών της παράταξης να αναλάβει ενοποιητικό ρόλο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου ο Κώστας Σημίτης. Το Βήμα έφερε στην επιφάνεια τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς που υπάρχουν εδώ και καιρό στο παρασκήνιο, από παράγοντες που εκτιμούν ότι η ισορροπία στη χώρα μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από την ενδυνάμωση του χώρου, ο οποίος παραδοσιακά εκφραζόταν από την δημοκρατική παράταξη, εφόσον βρεθεί τρόπος να ενωθεί και να αποκτήσει μια ελκυστική και αξιόπιστη πρόταση για την επάνοδο στην κανονικότητα.

Σχετικά με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού έγινε το ακόλουθο σχόλιο: «Ο Κώστας Σημίτης, έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ενός ρεύματος μεταρρύθμισης από όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Η επισήμανση αυτή δεν σημαίνει και την ανάληψη οργάνωσης αυτού του έργου. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει σε αυτούς που συμμετέχουν σήμερα ενεργά στην πολιτική ζωή και εκπροσωπούν τις διάφορες τάσεις της Κεντροαριστεράς».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, επεσήμανε ότι ο κατακερματισμός του χώρου είναι βλαπτικός για τη χώρα επειδή «η Κεντροαριστερά, το προοδευτικό κέντρο, η δημοκρατική παράταξη, όπως θέλετε πέστε το, είναι ο κορμός και ο εγγυητής της προοπτικής της χώρας». Χαρακτήρισε τον κ. Σημίτη «πολύ σημαντικό παράγοντα του χώρου» του οποίου η πρωθυπουργία συνδέθηκε με μια περίοδο μεγάλης ακμής και μεγάλων επιτυχιών, όπως είναι η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ.

Εξέφρασε την κατανόηση του στην αρχική προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, πρόσθεσε όμως ότι τώρα δεν μπορεί να υπάρχει η αμφιθυμία, να συμμετέχει το Ποτάμι στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συνομιλεί ταυτόχρονα με τους Φιλελεύθερους του Γκι Φέρχοφσταντ. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι ανάγκη για τον τόπο να ενωθεί η παράταξη, ο τεχνητός διπολισμός κρατά στη ζωή τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι αιχμάλωτος των αντιφάσεων του. Και κάλεσε τον κόσμο που συνδεόταν με το ΠΑΣΟΚ και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ να βγει «από το μαύρο κουτί της αναμονής».

Πηγή: tovima.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ