Χαμόγελο του παιδιού: Είχαμε ειδοποιήσει για την τραγική ιστορία στα Τρίκαλα

29 Μαΐου 2016

Το γεγονός πως το 'Χαμόγελο του Παιδιού' είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για την τραγική ιστορία στα Τρίκαλα με τα δύο ανήλικα παιδιά και τον πατέρα τους που βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία 'Το Χαμόγελο του Παιδιού' είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015.

Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους.

'Το Χαμόγελο του Παιδιού' είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών, καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

'Το Χαμόγελο του Παιδιού', πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων που προέβη σε έρευνα.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

'Το Χαμόγελο του Παιδιού', όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».

 

Πηγή: enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ