Μαρμελάδα βερίκοκο με τζίντζερ και γλυκάνισο!

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>3 κιλά βερίκοκα Μπεμπέκου γερά<br />2,30Ο γρ. ζάχαρη<br />1 ποτήρι νερό<br />3 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο τζίντζερ<br />6 αστεροειδής γλυκάνισους<br />1 ποτήρι νερού λεμόνι χυμό <br />100 γρ κονιάκ</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα αφαιρούμε μόνο το κουκούτσι και τα κόβουμε στην μέση.<br />Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις δηλαδή μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη, βερίκοκα, ζάχαρη κ.ο.κ.<br />Από πάνω ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το τζίντζερ και τον αστεροειδή γλυκάνισο.<br />Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.<br />Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία ώστε η μαρμελάδα να αρχίσει να σιγοβράζει.<br />Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα προσεκτικά συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας.<br />Βράζουμε μέχρι να γίνει διάφανη και γυαλιστερή.<br />Μόλις δέσει, ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα.<br />Αφήνουμε να πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και από πάνω ρίχνουμε μια στρώση κονιάκ, που δίνει άρωμα και βοηθά ώστε να μείνουν μακριά τα βακτήρια για περισσότερο  καιρό.<br />Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίνο και τη σερβίρουμε σε βάζα.<br />Κλείνουμε τα βάζα και η μαρμελάδα διατηρείται πολύ καιρό.</p>
<p> </p>
<p>Για να διατηρείσετε την μαρμελάδα σας καλύτερα <a href="http://www.gourmed.gr/mesogeios/mesogeiaki-diatrofi/pos-aposteironoyme-ta-vaza"><strong>αποστειρώστε τα βαζάκια</strong></a></p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>http://www.gourmed.gr</strong></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα