Ερωτική αστρολογία: Ο Χείρωνας και η θεραπεία των σχέσεων

2 Ιουνίου 2016

Όσο μεγαλύτερο το τραύμα, τόσο μεγαλύτερο το Θαύμα! Η αγάπη θεραπεύει, επουλώνει αόρατες πληγές, γιατρεύει απελπισμένες καρδιές.

 

Τα μεγαλύτερα τραύματα στον άνθρωπο είναι πάντα αυτά που δεν φαίνονται! Και δεν εννοούμε αυτά που χαρακτηρίζονται «εσωτερικά» και πεθαίνει κάποιος από αιμορραγία, αλλά αυτά που προκαλούνται στην ψυχή, καταγράφονται στο υποσυνείδητο και μας ακολουθούν παντού και πάντα, προσδιορίζοντας τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις μας ακόμα κι αν εξωτερικά είμαστε εύρωστοι, χαίρουμε πλήρους υγείας και ευφορίας. Τα τραύματα ψυχής  λειτουργούν αντανακλαστικά ακριβώς όπως και τα εξωτερικά. Αν ένα μικρό παιδί ακουμπήσει το χέρι του στο τζάμι του ηλεκτρικού φούρνου που καίει, δεν θα ξαναπλησιάσει ποτέ ξανά στο ίδιο σημείο. 

 

Στους κύκλους ζωής όμως όλα γυρνάνε κι όλα ανατρέπονται! Η μεγαλύτερη ανατροπή είναι ο Έρωτας, το δυνατότερο συναίσθημα όλων, ακόμα και του Φόβου που κατά την Επιστήμη της Ψυχολογίας είναι πάντα αυτό που νικά και παραλύει τους πάντες. Μπορεί ο Ερωτας όμως να θεραπεύσει πληγές και τραύματα του παρελθόντος ; 

Η θεραπεία του έρωτα δια της ομοιοπαθητικής

Ο Χείρωνας –ο πληγωμένος θεραπευτής- και οι κύκλοι του είναι για να μας θυμίζουν το ένστικτο που διαθέτει η ανθρώπινη φύση μας, διαμέσου γεγονότων που σχετίζονται με θέματα υγείας ή κρίσεις υγείας, εγκυμοσύνες και γεννήσεις, κόκκαλα στα παιδιά, τη νέα σεξουαλικότητα ή μια καινούργια προσέγγιση με το φυσικό περιβάλλον και το σώμα μας. Οι διελεύσεις του είναι για να ενεργοποιήσουν ζητήματα που θα μας στείλουν από την πληγή  στη θεραπεία. Το μάθημα του είναι απλό, η φύση είναι εξαίρετος θεραπευτής , η εσωτερική μας διαύγεια –ένστικτο είναι τέλειος δάσκαλος. Το μάθημα που μπορεί να δώσει μέσα από τις γωνίες που κάνει μέσα σε ένα Σύνθετο χάρτη μπορεί να είναι εύκολο ή δύσκολο ανάλογα με τους πλανήτες που συμμετέχουν αλλά και από την ευλυγισία της σχέσης γενικότερα. Ο Χείρωνας είναι μια γέφυρα ανάμεσα στο εκκεντρικό, το απρόβλεπτο, στο παραδοσιακό δομημένο σύστημα. 

 

 

Ο Σύνθετος Χάρτης συναστρίας και ο Χείρωνας

 

Ο Ήλιος σε όψη με το Χείρωνα –χωρίς να αποκλείσουμε όλες τις όψεις του Χείρωνα με τους προσωπικούς πλανήτες- είναι χαρακτηριστική σε περιπτώσεις σχέσεων που τους συνδέουν κοινές τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος ή και του παρόντος  και με την από κοινού αντιμετώπισή τους παίρνουν δύναμη και υποστήριξη να ξεπεράσουν περιορισμούς και συμπλέγματα. Η σχέση γίνεται καταφύγιο ψυχής, οι άνθρωποι νιώθουν δυνατοί αλλά ευαίσθητοι και καταδεκτικοί στα προβλήματα του περιβάλλοντος. Μια άλλη περίπτωση σχέσης είναι να κουβαλά η ίδια η σχέση ένα μεγάλο τραύμα που να συνδέει τα άτομα μεταξύ τους :

Οικογενειακά προβλήματα-τραύματα παιδικής ηλικίας, όπως διάλυσης του περιβάλλοντος λόγω διαζυγίου ή του θανάτου ενός γονιού, συχνά κάνουν ενοχικές καταγραφές στις ψυχές των παιδιών, μέχρι που ως ενήλικες ανακαλύψουν και έρθουν σε επαφή με ένα ταίρι που τα δικά του τραύματα αξιολογηθούν ως βαρύτερα πχ παιδική κακοποίηση, εγκατάλειψη κλπ

 

Μια σχέση αγάπης και έρωτα-τη συναντούμε αρκετά συχνά τις μέρες μας- όπου το ζευγάρι επιθυμεί πολύ την απόκτηση παιδιών , αλλά για διάφορους λόγους δεν είναι εφικτό. Η μεταξύ τους επαφή, η αγωνία , το άγχος, το τραυματισμένο κοινωνικά «εγώ» εφόσον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα κοινωνικά πρότυπα, τους ωθεί σε μια από κοινού επανεξέταση και εμβάθυνση των σκοπών και στόχων τους.

 

Μια σχέση αγάπης όπου κάποιος από τους δύο υποφέρει από κάποια ασθένεια σοβαρή ή έχει κάποια μορφή σωματικής αναπηρίας-όχι απαραίτητα κινητική- πχ σεξουαλική ανικανότητα, σάκχαρο κλπ

 

Μια σχέση αγάπης με μεγάλη διαφορά ηλικίας όπου ο ένας από τους δύο συντρόφους αναγκάζεται να παρακολουθεί την αδυναμία του αγαπημένου του να συμμετέχει στα κοινά μαζί του.

 

Μια σχέση αγάπης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου που βρίσκει μπροστά της την ειρωνεία και την καταδίκη του κοινωνικού περιβάλλοντος δημιουργώντας ενοχικά-τραυματικά σύνδρομα στα μέλη της.

 

Μια σχέση αγάπης μεταξύ ατόμων διαφορετικής θρησκείας, χρώματος, φυλής ή και κοινωνικής κάστας( υπάρχουν ακόμα πλούσιοι και φτωχοί) που καθιστούν τα μέλη σε κατάσταση αναπηρίας έναντι των κοινωνικών αποδεκτά ζευγαριών που πληρούν τις δοσμένες κοινωνικά προυποθέσεις.

 

 

Η Θεραπεία των Χειρώνιων σχέσεων είναι μακρόχρονη και απαιτητική καθώς συχνά υπάρχουν παλινδρομήσεις των συμπτωμάτων και άγριες αντιδράσεις από τις «γύρω» «κλινικές και νοσοκομεία» δηλαδή συγγενείς, φίλους , συναδέλφους κλπ . Η στάση όμως των ατόμων απέναντι στα τραύματα της σχέσης σταδιακά αλλάζει, και τα άτομα αποκτούν μεγαλύτερη ανοχή, συμπόνια και σοφία που καθοδηγούν τα βήματα τους και φυσικά κάπου εκεί αρχίζει και η πραγματική τους θεραπεία. Η ομοιοπαθητική πλευρά του Χείρωνα εκδηλώνεται στη φάση που ένας από τους συντρόφους παρατηρεί , επεξεργάζεται και αντιγράφει μεθόδους Πρώτων Βοηθειών από τον/την αγαπημένη του! 

 

Ας μην ξεχνάμε ότι στη Μυθολογία ο Χείρωνας ήταν ο ίδιος πληγωμένος αλλά δεν μπορούσε να θεραπεύσει τον εαυτό του! Μπορούσε όμως να θεραπεύσει όλους τους άλλους και έπαιρνε τεράστια χαρά μέσα από αυτό που του έδινε δύναμη για να προχωρήσει. Θα μπορούσε λοιπόν σε ένα Σύνθετο χάρτη να λειτουργήσει θαυμάσια , αυτό που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ο καθένας μόνος του στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιο του ...Ισως το ανθρώπινο είδος να  είναι από μόνο του ένας μικρός Χείρωνας και να μπορεί να δίνει θεραπεία μέσω της αγάπης του σε όλους τους άλλους γύρω του αλλά όχι στον εαυτό του. 

 

 

« όταν τα φαρμακεία κλείνουν.. ο Έρωτας διανυκτερεύει!» κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι ο τίτλος μιας θεραπευτικής σχέσης που ο πλανητοειδής Χείρωνας κάνει έντονη την παρουσία του και προσφέρει τη δυνατότητα της βαθιάς , ουσιαστικής και μόνιμης αποκατάστασης των τραυματικών εμπειριών μιας ζωής. Οι δεσμοί αγάπης που αναπτύσσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, τους κάνουν πρόθυμους να ενδιαφερθούν ,να ανοίξουν τα μάτια και να συμπαρασταθούν στο πληγωμένο τους ταίρι που υποφέρει, αγνοώντας πως ίσως ερχόμενοι αντιμέτωποι με το θέαμα ίσως ανοίξουν μια δική τους παρόμοια πληγή που πίστευαν ότι έχει κλείσει.

 

Πηγή: www.oroskopos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πόσο γόνιμη είσαι;
Γυναικολογία
Πόσο γόνιμη είσαι;