Η τριχόπτωση προειδοποιεί για καρκίνο προστάτη;

Οι άνδρες που αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στις αρχές της δεκαετίας των 20 τους χρόνων είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα,οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Paris Descartes στη Γαλλία εξέτασαν 388 άνδρες που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, καθώς και επιπλέον 281 άνδρες που δεν είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα καρκίνου.  Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι τα άτομα με καρκίνο του προστάτη είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είχαν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους σε ηλικία 20 ετών σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν την ασθένεια.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι άνδρες με πρόωρη απώλεια μαλλιών φαίνεται να αναπτύσσουν καρκίνο του προστάτη συχνότερα από τους υπόλοιπους. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Philippe Giraud αποκάλυψε ότι επί του παρόντος τα στοιχεία είναι ελάχιστα και στηρίζονται στο γενικό προσυμπτωματικό πληθυσμιακό έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη, ανοίγουν ωστόσο έναν νέο δρόμο στην διάγνωση και πρόληψη της νόσου.

Υποστηρίζει, μάλιστα, πως η φαλάκρα στην ηλικία των 20 είναι ένα από τους εύκολα αναγνωρίσιμους παράγοντες κινδύνου, ενώ μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Oncology,  διαπιστώνει ότι η φαλάκρα και ο καρκίνος του προστάτη είναι επηρεάζονται από την τεστοστερόνη και είναι ευρέως διαδεδομένα καθώς οι άνδρες γερνούν.

 

Σχετικά άρθρα