Δείπνο Τσίπρα - Βαλς χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης

3 Ιουνίου 2016

Σε χαλαρό κλίμα πραγματοποιήθηκε το δείπνο που παρέθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης στον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα και τόνισε ότι είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος.

Ανέφερε, δε, ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων, έξυπνες ιδέες για να προχωρήσει πιο γρήγορα μπροστά η οικονομία. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη χώρα και σημείωσε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων, όπως πρόσθεσε, περιμένουμε πολλούς Γάλλους.

Με χιουμοριστική διάθεση, είπε ότι θέλει να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν στο ίδιο κλίμα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές.

Είχε προηγηθεί, από τις 20:00, ξενάγηση του κ. Βαλς και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Πρόεδρο του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή. Στο δείπνο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ανώτεροι διπλωμάτες και συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Πηγή: tvxs.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ