Λαζάνια με λαχανικά και διάφορα τυριά!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>12</strong> <span>λαζάνια</span></span></li>
<li><span><strong>500 γρ.</strong> <span>ανθότυρο σε τρίμματα</span></span></li>
<li><span><strong>300 γρ.</strong> <span>μοτσαρέλα σε φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>κεφαλοτύρι τριμμένο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κολοκύθια κομμένα σε καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>μελιτζάνες κομμένες σε καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>500 γρ.</strong> <span>μανιτάρια</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κρεμμύδι κομμένο σε φέτες</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Σάλτσα</span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 σκ.</strong> <span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κιλό </strong><span>ντομάτες τριμμένες</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κλαδάκι φρέσκο θυμάρι</span></span></li>
<li><span><strong>4 κ.σ.</strong> <span>βασιλικός ψιλοκομμένος</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.<br />Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4'-5'. Προσθέτουμε την ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10', αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη. <br />Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5' να μαραθούν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε. <br />Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κεφαλοτύρι. Τρίβουμε πιπέρι. <br />Στρώνουμε 4 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ, καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, 1/3 των λαχανικών, 1/3 των τυριών και 1/3 μοτσαρέλα.<br />Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, μοτσαρέλα.Τελειώνουμε με μοτσαρέλα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20'. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10'-15' επιπλέον .</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><a href="http://eos.argiro.gr">http://eos.argiro.gr</a></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα