Σουτζουκάκια με κιμά και διαιτητικα

3 Ιουνίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • Σουτζουκάκια με κιμά
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • Πατάτες και ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Σουτζουκάκια νηστίσιμα
  • 2 φλ. μαγειρεμένα ρεβύθια (στραγγισμένα)
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • Σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
 
Εκτέλεση

 Σουτζουκάκια με κιμά
Μουσκεύουμε το ψωμί στην μαυροδάφνη για λίγα λεπτά. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε μπωλ. Προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε  μικρά μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο και τα ψήνουμε για 20’ στους 180ΟC.

 Σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15’. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10’ έως ότου μελώσει η σάλτσα.

 Σουτζουκάκια διαιτητικα
Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι. Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε στην σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10’.  

 

http://eos.argiro.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ