Πιο συχνή η πρόωρη εφηβεία στα κορίτσια

1 Ιουλίου 2013


Από την ηλικία των επτά ετών μπαίνουν στην εφηβεία πολλά κορίτσια, γεγονός που αποδίδεται στα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Ειδικοί του Κολεγίου Ιατρικής του Σινσινάτι, της Ιατρικής Σχολής «Ορος Σινά» στη Νέα Υόρκη και του Οργανισμού για θέματα Υγείας και Περίθαλψης «Κάιζερ Περμανέντε» παρακολούθησαν περισσότερα από 1.239 κορίτσια και ανακάλυψαν ότι ένα στα δέκα ηλικίας επτά ετών εμφανίζει ανάπτυξη του ιστού στους μαστούς, κάτι που αποτελεί σημαντικό σημάδι έλευσης της εφηβείας.

Παράλληλα, το ένα πέμπτο των οκτάχρονων κοριτσιών έχει μπει στην εφηβεία. Από τα στοιχεία προέκυψε ότι όσο μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος είχε ένα κορίτσι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες αντιμετώπιζε να μπει πρόωρα στην εφηβεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, με δεδομένο ότι πολλά μικρά κορίτσια έχουν περιττό βάρος, ο επιπλέον συσσωρευμένος λιπώδης ιστός επιταχύνει την παραγωγή ορμονών που συνδέονται με την έναρξη της εφηβείας.

Μάλιστα, η πρώιμη έκθεση των κοριτσιών στα οιστρογόνα αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού αλλά και καρδιοπέθειες. Παράλληλα, τα κορίτσια εμπλέκονται σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές από πολύ μικρή ηλικία. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Ρediatrics».

Πηγή: Τα Νέα

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...