Μητρώο Online Media παρουσιάζει την Τρίτη ο Νίκος Παππάς

6 Ιουνίου 2016

Βήμα εξυγίανσης στον «αχανή» και ενίοτε ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου χαρακτηρίζει το μητρώο επιχειρήσεων ηλεκτρονικών ΜΜΕ (Μητρώο Online Media) ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθάρισε ότι στο εξής δεν πρόκειται να καταλήξουν χρήματα από κρατικές διαφημίσεις σε ανυπόληπτες εταιρείες, ορισμένες από τις οποίες λειτουργούν ακόμα και χωρίς ΑΦΜ.

Ο κ. Κρέτσος, ανέφερε στην εκπομπή «Δύο στις 12» ότι το μητρώο επιχειρήσεων ηλεκτρονικών ΜΜΕ, το οποίο παρουσιάζεται αύριο από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, είναι μία πρωτοβουλία που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4339/1, λειτουργεί ουσιαστικά ως μηχανισμός πιστοποίησης και δίνει κίνητρα στις νόμιμες επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό. «Αυτό το οποίο είναι καθαρό, είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης, δηλαδή τα χρήματα του ελληνικού λαού, να δίνονται σε αγνώστου ταυτότητας παραλήπτες στο διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Κρέτσος και έκανε γνωστό ότι η εγγραφή στο μητρώο θα είναι προαιρετική, ενώ προανήγγειλε ότι σε δεύτερη φάση θα υπάρξει και η δυνατότητα ελέγχου μέσων ενημέρωσης που υποκλέπτουν ειδήσεις και τις μεταδίδουν στο διαδίκτυο.

Όπως υπογράμμισε, με την ανεξέλκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο διαδίκτυο, θιγόμενη είναι και η ελευθεροτυπία και επεσήμανε ότι μπορεί να υπάρχουν εταιρείες ΜΜΕ που δεν διαθέτουν ούτε καν ΑΦΜ, ότι γίνονται με αυτές συναλλαγές και διαφημιστικές καταχωρήσεις, ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται κρούσματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και ρητορική μίσους.

«Ελπίζουμε ότι το μητρώο θα είναι και ένα πρώτο βήμα να κάτσουν στο τραπέζι οι αρμόδιοι φορείς, δηλαδή οι επαγγελματικές ενώσεις των δημοσιογράφων, ώστε αυτοί να καθορίσουν ένα νέο κώδικα δεοντολογίας που θα πρέπει να διέπει να το διαδίκτυο», είπε ο κ. Κρέτσος.

 

Πηγή: amna.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Friedrich Nietzsche
Η Σκέψη της ημέρας
Friedrich Nietzsche