Τα λόγια που λέμε κατά τη διάρκεια του σεξ- (Και τα βογγητά!)

7 Ιουνίου 2016

Κάποιοι προτιμούν να μη μιλούν καθόλου. Οι ομιλίες κατά τη διάρκεια του σεξ δεν αρέσουν σε όλους. Και όμως, μια νέα έρευνα που μελέτησε τη σεξουαλική συμπεριφορά των ζευγαριών και τη λεκτική επικοινωνία τους στο κρεβάτι.

Ας δούμε πού κατέληξαν  ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cleveland στις ΗΠΑ μελετώντας τη συμπεριφορά 207 εθελοντών με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη: Όσοι εκφράζουν το πάθος τους με λόγια και επικοινωνούν  βιώνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ.

Η Δρ. Elisabeth Babin που συντόνισε την έρευνα ανέφερε ότι ακόμα και η ερωτική ζωή των πολύ ντροπαλών μπορεί να επηρεαστεί. Ακόμα και εκείνοι που διστάζουν ντρέπονται ή αγχώνονται όταν πρόκειται να μιλήσουν με πιο «βρώμικο» λεξολόγιο κατά τη διάρκεια της συνουσίας, παρουσιάζουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης.

Δεν είναι όμως μονάχα τα πρόστυχα λόγια εκείνα που μας απελευθερώνουν. Είναι η ουσιαστική επικοινωνία, εκείνη που βελτιώνει την ερωτική μας ζωή. Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν η γυναίκα ντρέπεται να ζητήσει από τον άνδρα να βάλει προφυλακτικό! Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται πολλές φορές συμβαίνει! Σκεφτείτε πόσο καλύτερη γίνεται η συνουσία όταν και οι δυο σύντροφοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα το τι τους αρέσει και τι όχι στο σεξ. Ποια στάση τους ευχαριστεί και ποια τους κάνει να νιώθουν άβολα.

Ακόμα και αν δεν μπορείτε να μιλήσετε με άνεση, τονίζει  η  Δρ. Babin, «δοκιμάστε να εκφράσετε με ένα βογκητό ή με μία κίνηση του σώματός σας τι σας αρέσει και τι όχι, είναι κάτι πολύ άμεσο και σημαντικό

 

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή άρθρων του boro.gr χωρίς την άδειά μας ή ενεργή πηγή www.boro.gr

H αθέτηση του όρου θα θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και θα διώκεται ποινικά. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ