Υγιεινοί Κολοκυθοκεφτέδες με κολοκύθα!

8 Ιουνίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κολοκύθα μικρή γύρω στο μισό κιλό καθαρισμένη και ξεσποριασμένη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. αβοκάντο πολτοποιημένο
  • 1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό
  • φέτα 100 γραμμάρια
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • πιπέρι

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι στον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Πολτοποιούμε λίγο αβοκάντο ώστε να έχουμε 2 κουταλάκια της σούπας και τα προσθέτουμε.
  3. Χτυπάμε ένα μικρό αβγό και το προσθέτουμε.
  4. Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε κομματάκια και την προσθέτουμε μαζί με τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το δυόσμο και το πιπέρι. Δεν βάζουμε παραπάνω αλάτι, γιατί η φέτα θα είναι λογικά ήδη αρκετά αλμυρή.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια το μίγμα.
  6. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε ό,τι μέγεθος προτιμάμε και τους βάζουμε στο ταψί στη σειρά, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν το μίγμα είναι πολύ ζουμερό, κάθε φορά που πιάνουμε λίγο για να το πλάσουμε, το στραγγίζουμε απαλά μες στη χούφτα μας και μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλη φρυγανιά. Αν θέλουμε, έχουμε λαδώσει ελαφρά το αντικολλητικό χαρτί, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  7. Βάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να σκουρύνουν και να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμοι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τους γυρνάμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

 

https://www.sintagespareas.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ