Τι ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό οι γυναίκες;

Ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών, μας μιλά για τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις που ζητούν οι γυναίκες από τον ειδικό.

Ποιες πλαστικές αισθητικές επεμβάσεις επιλέγουν συνήθως οι γυναίκες;

Μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής αποτελεί η αυξητική στήθους που προσφέρει πιο μεγάλο, όμορφο και στητό στήθος. Τα οφέλη για μια γυναίκα μετά από την αυξητική στήθους είναι πολλά. Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή απολαμβάνουν αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα ως προς το μέγεθος και το σχήμα του στήθους τους, βγαίνουν κερδισμένες και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αισθάνονται περισσότερη αυτοπεποίθηση και θηλυκότητα αλλά και ότι είναι πλέον «απελευθερωμένες» εφόσον η ύπαρξη πολύ μικρού στήθους λειτουργούσε καταπιεστικά για την ψυχολογία τους. Αναφορικά με τις επεμβάσεις στήθους η πιο συχνή επέμβαση είναι η αυξητική με ενθέματα σιλικόνης και ακολουθεί η ανόρθωση, με ή χωρίς ενθέματα σιλικόνης και τέλος η μειωτική στήθους. Η ανόρθωση στήθους έχει μεγάλη ζήτηση ειδικά μετά την εγκυμοσύνη, ενώ συνδυάζεται και με αυξητική.

Επίσης, συχνά ζητείται από τις γυναίκες κοιλιοπλαστική για την απαλλαγή του περιττού βάρους του τοκετού και της χαλάρωσης που έχει εμφανιστεί. Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση.

Η λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική, βρίσκεται επίσης ψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών –και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εμφάνισή τους. Οι επίμαχες περιοχές είναι η κοιλιά, η εξωτερική πλευρά των μηρών,  τα λεγόμενα «ψωμάκια», η εσωτερική επιφάνεια των μηρών και η εσωτερική πλευρά του γόνατος. Μια νέα πρωτοποριακή τεχνική λιποαναρρόφησης που εφαρμόζεται είναι η μέθοδος Bodytite, η οποία λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και χάρη στη θερμότητα που μεταφέρει στο σώμα, επιτυγχάνει παράλληλα με την απώλεια πόντων και σύσφιξη.

Για το πρόσωπο δημοφιλέστερες θεραπείες αποτελούν τα ενέσιμα υλικά όπως είναι το Botox, το υαλουρονικό και το πολυγαλακτικό οξύ, τα οποία λειαίνουν της γραμμές έκφρασης, όπως είναι οι λεγόμενες «ρυτίδες του καπνιστή» ή «το πόδι της χήνας».

 

 

Σχετικά άρθρα