Έχουν ηλικία οι αισθητικές επεμβάσεις;

Ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, παρουσιάζει τις δυνατότητες που έχει μια γυναίκα ώστε να «απαλύνει» τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό της.

Με ή χωρίς οικονομική ύφεση, οι αισθητικές επεμβάσεις παραμένουν στο προσκήνιο για πολλές Ελληνίδες.Ο αριθμός των πλαστικών επεμβάσεων βεβαίως έχει υποδιπλασιαστεί  τα τελευταία οκτώ χρόνια –το 2004 έγιναν15.000 επεμβάσεις, το έτος 2010 έκλεισε με 7.000 πλαστικές- ωστόσο φαίνεται ότι στον πυρήνα της γυναικείας φύσης θα κρύβεται πάντα η επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό.

Ποιες αισθητικές επεμβάσεις μπορεί να κάνει μια γυναίκα ανάλογα με την ηλικία της;

Αυτό που έχει πρωτίστως σημασία για κάθε γυναίκα ξεχωριστά και ανεξάρτητα από την ηλικία της είναι τι προβληματίζει την ίδια και τι είναι αυτό που θέλει να βελτιώσει στην εξωτερική της εμφάνιση, έτσι ώστε να νιώθει καλύτερα. Ωστόσο, υπάρχει μια κατηγοριοποίηση ανάλογα με την ηλικία κάθε γυναίκας.

Για την ηλικία 30+όπου ίσως αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες γραμμές έκφρασης μια γυναίκα μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του προσώπου της, επιλέγοντας  Botox ή άλλης μορφής ενέσιμες εφαρμογές όπως το υαλουρονικό & πολυγαλακτικό οξύ κα. Επίσης μπορεί ν’ ανανεώσει την επιδερμίδα του προσώπου μέσω του  peelingμε την μέθοδο μικροκρυστάλλων ή με τη βοήθεια Laser (pixel).

Αρκετή ζήτηση παρουσιάζουν στις ηλικίες αυτές διάφορες επεμβάσεις όπως είναι η αυξητική στήθους, η λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική,καθώς και μη επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, της επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού πάχους.

Για την ηλικία 40+ υπάρχουν  τα ενέσιμα υλικά όπως είναι το Botox καθώς και το υαλουρονικό και πολυγαλακτικό οξύ, τα οποία λειαίνουν της γραμμές έκφρασης,όπως είναι οι λεγόμενες «ρυτίδες του καπνιστή» ή «το πόδι της χήνας».  Επίσης με την τεχνολογία Erbium Pixel Laserμια γυναίκα μπορεί να απαλύνει σημαντικά τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος. Όσον αφορά τις επεμβάσεις σώματος στη δεκαετία των 40, ειδικά μετά από μία εγκυμοσύνη, πολλές γυναίκες ζητούν ανόρθωση στήθους που συνδυάζονται  με αυξητική στήθους, καθώς και κοιλιοπλαστική για να απαλλαγεί από το περιττό βάρος του τοκετού.

Στις πιο ώριμες ηλικίες των 50+ όπου συνήθως τα σημάδια της ηλικίας είναι πιο εμφανή, μια γυναίκα που θέλει να φαίνεται νεότερη ενδείκνυται να κάνει ρυτιδοπλαστική στο πρόσωπο. Για να διατηρήσει την νεότητά της και στο σώμα μπορεί να κάνει ανόρθωση στήθους ή/και λιποαναρρόφηση.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα