«Να κάνω κοιλιοπλαστική;» Συμβουλές προς τη μέλλουσα μητέρα!

Η κοιλιοπλαστική είναι μια από τις πιο περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις. Μπορεί να γίνει σε γυναίκες και σε άνδρες που εμφανίζουν μεγάλη κοιλιά, με χαλαρό δέρμα και μύες. Υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να υποβληθεί ένα άτομο σε επέμβαση, όπως μια νέα μαμά.

Γράφει ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας

Ποιες είναι οι αιτίες χαλάρωσης του δέρματος;

Οι αιτίες της χαλάρωσης είναι το περίσσιο λίπος λόγω της καθιστικής δουλειάς, της έλλειψης γυμναστικής, της κακής διατροφής, της ώριμης ηλικίας, των ραγάδων στο δέρμα μετά από την εγκυμοσύνη και λόγω απότομης απώλειας βάρους.

Γιατί πολλές νέες μαμάδες ενδιαφέρονται για αυτή την επέμβαση;

Ο τοκετός, μια από τις ομορφότερες αναντίρρητα στιγμές της ζωής μιας γυναίκας, δυστυχώς πολλές φορές συνδυάζεται με δυσανάλογες αυξομειώσεις βάρους και χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Έτσι, πολλές νέες μαμάδες μετά τον τοκετό τους ενδιαφέρονται για επέμβαση κοιλιοπλαστικής με σκοπό την αποκατάσταση της συχνά παρατηρούμενης χαλάρωσης των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Μπορεί να γίνει μια κοιλιοπλαστική στην περίοδο της λοχείας της γυναίκας;

Μια γυναίκα αφού γεννήσει οφείλει να περιμένει τουλάχιστον 6 μήνες προκειμένου να προχωρήσει σε μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής,  ιδιαίτερα δε εάν  θηλάζει κιόλας. Ωστόσο, συχνά μια εκτεταμένη χαλάρωση των κοιλιάκων τοιχωμάτων απαιτεί επέμβαση κοιλιοπλαστικής σε συνδυασμό και με λιποαναρρόφηση όταν οι πλάγιες κοιλιακές χώρες το απαιτούν.

Γιατί η κοιλιοπλαστική είναι μια πάρα πολύ σημαντική επέμβαση;

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια πάρα πολύ σημαντική επέμβαση διότι αλλάζει η εικόνα ολόκληρης της κοιλιακής χώρας, μια χαλαρή αντιαισθητική κοιλιά σε σφριγηλή και αρμονική. Παράλληλα γίνεται εσωτερική ισχυροποίηση των κοιλιακών τοιχωμάτων που ταλαιπωρήθηκαν στον τοκετό και είναι δυνατόν να προληφθούν ή και να αποκατασταθούν τυχόν κήλες.

Πόσο βέβαιο είναι το αποτέλεσμα;

Το αποτελέσματα είναι σίγουρο, σταθερό και απαλλαγμένο από τις ταλαιπωρίες και τους πόνους του παρελθόντος. Οι γυναίκες που υποβάλλονται στην επέμβαση δεν πονούν, δεν ταλαιπωρούνται και επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κρέμες vs πλαστική. Ποια είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία για τις ρυτίδες;

Θες να κάνεις ρινοπλαστική; Όλη η αλήθεια μέσα από 7 ερωτήσεις και απαντήσεις!

Βλεφαροπλαστική: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το αποφασίσεις

Σχετικά άρθρα