Παχυσαρκία: Οι ψυχικές διαταραχές που ευνοούν την ανάπτυξή της

9 Ιουνίου 2016

Συχνές ψυχικές διαταραχές, όπως είναι η μελαγχολία και η κατάθλιψη, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας. Μάλιστα άτομα που βιώνουν επαναλαμβανόμενα επεισόδια καταθλιπτικόμορφης διάθεσης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.

Η έρευνα Βρετανών ειδικών έγινε σε περίπου 4.500 Βρετανούς διήρκεσε 19 χρόνια και συνυπολογίσε το βάρος, το ύψος και τις ψυχικές διαταραχές.

Όσοι έπασχαν από συχνές διαταραχές της ψυχικής υγείας είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, όπως έδειξαν οι μετρήσεις στον τελικό από τους τέσσερις ελέγχους που πέρασαν

 

«Στον αντίποδα προηγούμενων μελετών, αυτή η νέα μελέτη μας δίνει κάποια στοιχεία που συνδέουν την παχυσαρκία με απλές ψυχικές διαταραχές σε ανθρώπους που δεν προϋπήρχε ψυχική νόσος» σχολιάζει η Μίκα Κίβιμαν, από το UniversityCollege του Λονδίνου.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν στην έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες στην onlineέκδοση της επιστημονικής επιθεώρησης «BritishMedicalJournal» «πως εάν τελικά αποδειχθεί και από άλλες μελέτες η σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και ψυχικών μεταπτώσεων θα πρέπει να στραφούμε στην βελτίωση πρόληψης και θεραπείας».


Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...