Ψαρονέφρι με μάραθο και φρέσκο κρεμμυδάκι!

<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.</li>
<li>το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ή 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορος, κοπανισμένος</li>
<li>2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια</li>
<li>1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη</li>
<li>1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ</li>
<li>50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική</li>
<li>100 ml λευκό κρασί, ξηρό</li>
<li>2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας</li>
<li>2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></p>
<p><strong></strong>Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το μάραθο, το τζίντζερ και τη ρίγανη, για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, αλλά να παραμείνουν τραγανά.</p>
<p> </p>
<p>Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.</p>
<p> </p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα μυρωδικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά, για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.</p>
<p> </p>
<p>Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη σόγια σος και 3 κουτ. σούπας νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε το ψαρονέφρι με το μείγμα της μουστάρδας, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Δοκιμάστε ένα Ροδίτη, ένα Σαββατιανό, ένα χαρμάνι με Ασύρτικο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα