Ψαρονέφρι με μάραθο και φρέσκο κρεμμυδάκι!

9 Ιουνίου 2016
Υλικά
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ή 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορος, κοπανισμένος
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 100 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το μάραθο, το τζίντζερ και τη ρίγανη, για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, αλλά να παραμείνουν τραγανά.

 

Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

 

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα μυρωδικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.

 

Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη σόγια σος και 3 κουτ. σούπας νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε το ψαρονέφρι με το μείγμα της μουστάρδας, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος.

 

Στο ποτήρι μας Δοκιμάστε ένα Ροδίτη, ένα Σαββατιανό, ένα χαρμάνι με Ασύρτικο.

 

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ