Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες ξεναγούνται στη Λάρισα

10 Ιουνίου 2016

Θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία αλλά και χώρους πολιτισμού είχε την ευκαιρία να προβάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους εκπροσώπους του Οργανισμού Τουρισμού Μόσχας και μεγάλων τουριστικών ρωσικών πρακτορείων που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Λάρισα.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας ξενάγησε τη ρωσική αποστολή στα Μετέωρα, το Πήλιο και άλλα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας, ενώ βρέθηκαν και στη θεσσαλική πρωτεύουσα όπου, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης, κ. Αθ. Παιδή, επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο, τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στο Φρούριο, αλλά και το Διαχρονικό Μουσείο στο Μεζούρλο.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στο 1ο Ελληνο-Ρωσικό φόρουμ για τον θρησκευτικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στην Αθήνα, από το Υπουργείο Τουρισμού, κι εκεί είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει επαφές με εκπροσώπους του ρωσικού τουρισμού.

«Η επίσκεψη και φιλοξενία των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων έρχεται ως φυσική συνέχεια της παραδοσιακά αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στο θέμα του τουρισμού. Γνωρίζοντας από κοντά τα σημαντικά πολιτισμικά και θρησκευτικά μνημεία της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, θα αναλάβουν να μεταφέρουν αυτές τις όμορφες εικόνες που αποκόμισαν και στους συμπατριώτες τους ώστε να αποτελέσουν ισχυρό έναυσμα για να επισκεφτούν στη συνέχεια την περιοχή μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός.

Πηγή: amna.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ