Γεμιστές Αγκινάρες με Σπανάκι!

10 Νοεμβρίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10-12 αγκινάρες
  • 5 μεγάλες δέσμες σπανάκι
  • ελαιόλαδο
  • ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • αλάτι, πιπέρι

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο αλατισμένο νερό προσέχοντας να ψηθούν καλά (όχι όμως να λιώσουν!). Αφού ψηθούν τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.
  2. Βράζουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το τυρί (σε κομματάκια), ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις αγκινάρες.
  6. Αλείφουμε τις αγκινάρες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται ζεστές.

 

https://www.sintagespareas.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)