Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

10 Ιουνίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό τριμμένα κολοκύθια
  • 10 αυγά
  • 2 φλυτζάνες φαρινάπ
  • 2 φλυτζάνες ελαιόλαδο (450 γρ. περιπου)
  • 2 φλυτζάνες τυρί τριμμένο (250 γρ. περίπου) εγώ βάζω edam
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (150-200 γρ. περίπου)
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • 10-15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

Για το τελείωμα:

  • 100 γρ. τυρί τριμμένο (εγώ βάζω ξανά edam εδώ)
  • 1/2 - 1 φλυτζάνα φρυγανιά τριμμένη
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη.
  2. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  3. Πάνω στην επιφάνεια της πίτας βάζουμε τα υλικά για το τελείωμα με τη σειρά που τα γράφουμε.
  4. Μια στρώση από το τριμμένο τυρί, από πάνω σκορπίζουμε τη φρυγανιά, μετά ρίχνουμε τη φέτα εδώ κι εκεί και τέλος σκορπίζουμε το βούτυρο σε διάφορα σημεία.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί 35*40.

 

 

https://www.sintagespareas.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ