Frozen Yoghurt με φράουλα!

10 Ιουνίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 450 γρ. φρέσκες φράουλες καθαρισμένες απ' το κοτσάνι τους
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βότκα ή kirsch
  • 240 γρ. πλήρες γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • 1 κουταλάκι φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τις φράουλες, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε σ' ένα μπολ με τη βότκα και τη ζάχαρη, καλά καλά μέχρι ν' αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη.
  2. Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, ανακατεύοντας που και που.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες, το λεμόνι και το γιαούρτι και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί. Αν δεν θέλουμε σπόρους φράουλας μέσα στο παγωτό μας, περνάμε το μείγμα από σίτα.
  4. Παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα, και μετά στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε συσκευής.
 

https://www.sintagespareas.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ