12ο Athens Pride: το πρώτο μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης

12 Ιουνίου 2016

Με μουσική, κέφι και πολύ χορό χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών έστειλαν χθες το μήνυμα ότι «Γυναίκα/Ανδρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» με τη συμμετοχή τους στο 12ο Athens Pride.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ξεκίνησε με χαιρετισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε παρέλαση προς το Σύνταγμα και οι συμμετέχοντες κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία ως αργά το βράδυ.

Το 12ο Athens Pride είναι το πρώτο μετά την ψήφιση του διευρυμένου συμφώνου συμβίωσης. Φέτος κύριο αίτημα της διοργάνωσης ήταν η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Όπως επισήμανε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται ήδη νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, υπάρχουν πολλά για να γίνουν ακόμα, όπως να ρυθμιστούν «εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας την έναρξη του Athens Pride, δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος για τη διοργάνωση. Επίσης, ανέφερε ότι «όταν πριν από μερικούς μήνες υπέγραψα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα, ένιωσα ότι γυρίζει μια σελίδα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Πηγή: amna.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ