Μαρµελάδα φράουλα-µήλο!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>2 κιλά</strong> <span>φράουλες, ώριμες και γερές</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>μήλο τριμμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1½ κιλό </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>λεμόνι (χυμός)</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>1. </strong>Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες – ζάχαρη). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.<br /><strong>2. </strong>Την επομένη τρίβουμε μέσα στη φράουλα το μήλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει.<br /><strong>3. </strong>Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει πια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά.<br /><strong>4. </strong>Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε επίσης καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα.<br /><strong>5.  </strong>Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://argiro.gr/">http://argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα