Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν σχεδιάζεις να πας για πρώτη φορά διακοπές μόνη σου

14 Ιουνίου 2016

Τελείωσε το σχολείο κι εσύ δεν βλέπεις την ώρα να φύγεις για αυτές τις διακοπές με τους φίλους σου που περίμενες όλη τη χρονιά; Ειδικά αν φέτος είναι η τελευταία σου χρονιά, η προσμονή είναι ακόμα πιο μεγάλη. Σίγουρα το δωμάτιο σου ήδη έχει γεμίσει με ρούχα αξεσουάρ και παπούτσια και προσπαθείς να επιλέξεις ποια θα πρωτοπάρεις διότι φυσικά είναι αδύνατον να τα πάρεις όλα! Δεν θέλει κόπο όμως για να οργανωθείς σωστά αλλά τρόπο! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να μην βγεις εκτός προγράμματος και... budget. 

1. Μάζεψε λίγα ρούχα και μόνο τα απαραίτητα

Μέχρι στιγμής, θέλεις να πάρεις 3 φορέματα, 2 σορτσάκια και πέντε μπλουζάκια για 5 μέρες! Καταλαβαίνεις και μόνη σου ότι αυτό απλώς δε γίνεται. Αν είναι λίγες οι μέρες, μέινε στα βασικά: τρία μπλουζάκια, ένα μακρύ παντελόνι και μπλούζα, δύο σορτσάκια, ένα η δύο φορέματα και το πολύ δύο ζευγάρια παπούτσια και προτίμησε να είναι φλάτ ειδικά αν πρόκειται να πας σε νησί. Kαι από βαφτικά, δε χρειάζονται υπερβολές! 

2. Μη ξεχνάς να προσέχεις τα πράγματά σου στο ταξίδι 

Όπου κι αν πηγαίνεις, με καράβι ή  τρένο είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς ότι έχεις εσύ την ευθύνη των πραγμάτων σου. Ακόμα κι αν θελήσεις να κοιμηθείς, συνεννοήσου με κάποιον φίλο σου ή να κοιμηθείτε σε βάρδιες και κάποιος πάντα να έχει το νου του στις βαλίτσες σου.

3. Σχεδίασε από πριν το πού θα πάτε

Εντάξει, δε θα αναφέρω ότι θα πρέπει να έχετε κλείσει από πολύ πιο πριν το πού θα μείνετε, σε περίπτωση που μείνετε σε ξενοδοχείο. Αλλά ακόμα και αυτό να έχεις κάνει, θα γλιτώσεις  χρόνο αν ψάξεις από πριν το πώς θα μετακινηθείτε, που θα φάτε, πού θα πάτε για μπάνιο. Δεν είναι κακή ιδέα να κάνετε κι ένα πλάνο για όλες τις ημέρες για να μην σας ξεφύγει τίποτα!

4. Έχε από πριν στο νου σου τα λεφτά που θα χρησιμοποιήσεις

Δεν είναι κακή ιδέα να πείτε όλοι τα πόσα λεφτά μπορείτε να διαθέσετε για την εξόρμηση, έτσι ώστε να οργανώσετε σωστά και αυτά που θέλετε να κάνετε. Σίγουρα θα γλιτώσετε χρήματα αν από πριν πάρετε μαζί σας σνακ όπως κρακεράκια ή ακόμα και υλικά για τοστ, καφέ, για να μη χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα εκεί. Τέλος, έχε πάντα στην άκρη ορισμένα χρήματα για περίπτωση ανάγκης.

5. Μην παραλείψεις την υγεία σου

Τι εννοώ: το καλοκαίρι μπορεί να είναι ίσως η καλύτερη εποχή του χρόνου, όμως δεν μπορείς να αποφύγεις τα κουνούπια και άλλα ενοχλητικά πράγματα. Γι’ αυτό εξοπλίσου με ένα μικρό και πρακτικό φαρμακείο που θα περιέχει τζελ για τα κουνούπια, εντομοαπωθητικά, betadine, τραυμαπλάστ... Η μαμά σου θα σε βοηθήσει πολύ σε αυτό. Επίσης, αν έχεις υποψίες ότι θα σου έρθει περίοδος, εξοπλίσου καταλλήλως για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
T. S. Eliot
Η Σκέψη της ημέρας
T. S. Eliot