Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος- Μετακομίζουν οι γονείς του ανήλικου δράστη

15 Ιουνίου 2016

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη αφέθηκε ο 14χρονος από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του, Τάσο. Η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να μένει «παγωμένη» από το στυγερό έγκλημα που διαδραματίστηκε στον τόπο της αλλά και από την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τον ανήλικο δράστη.

Ένας από τους περιοριστικούς όρους είναι να μην επιτραπεί στον 14χρονο κατηγορούμενο, η προσέλευση στο χωριό και η διαμονή στο σπίτι του.

Το σχολείο στη Γέφυρα παραμένει κλειστό από τη Δευτέρα και οι εξετάσεις των μαθητών θα συνεχιστούν από αύριο, Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι ο νόμος δεν προβλέπει προφυλάκιση σε περίπτωση ανηλίκων.

Οι ψυχολόγοι έχουν δώσει κατευθύνσεις στους γονείς του δράστη
Ψυχολόγοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος στη Γέφυρα. Πέρα από τιςκατευθύνσεις που έχουν δώσει σε γονείς και δασκάλους για το πώς να διαχειριστούν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, κατευθύνσεις έχουν δώσει και στους γονείς του ανήλικου κατηγορούμενου.
 

Αυτό που τους έχουν συμβουλεύσει είναι να μην ρωτούν το παιδί για το περιστατικό, όπως και «γιατί το έκανε».

H κατάσταση του 14χρονου δράστη
Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη και από την οικογένεια του θύματος αλλά και από τη δική του οικογένεια. Στην απολογία του δεν περιέγραψε λεπτομέρειες από το έγκλημα.

 

Μετακομίζουν οι γονείς
Πληροφορίες ήθελαν την οικογένεια του 14χρονου κατηγορούμενου, να σκέφτεται να μετακομίσει στο σπίτι της γιαγιάς του, που βρίσκεται στο χωρίο Άδενδρο, 17 χλμ. μακριά από τη Γέφυρα.
 

Πιθανότερο σενάριο όμως είναι η οικογένεια του δράστη να εγκατασταθεί σε κάποια πόλη για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της μέσα στο ανώνυμο πλήθος. Πάντως, ήδη συγγενείς τους,  έχουν μαζέψει τα πράγματα της οικογένειας, ώστε κανένα από τα μέλη της να μην εμφανιστεί στο χωριό.

 

star.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...