Φρέσκια Σαλάτα με σαλάμι και σάλτσα φράουλας!

<p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong></p>
<ul>
<li>2 πράσινες λόλες</li>
<li>2 κόκκινες λόλες</li>
<li>2 γαλλικές σαλάτες</li>
<li>5 αραβικές πιτούλες</li>
<li>100 γρ. πικάντικο σαλάμι, σε λεπτές φέτες</li>
<li>250 γρ. φρούτα εποχής (μπανάνες, ακτινίδια, ροδάκινα, φράουλες κτλ.), κομμένα σε κύβους</li>
<li>200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη</li>
<li>50 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα</li>
</ul>
<p>Για τη σάλτσα</p>
<ul>
<li>4 φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>50 ml ξίδι μπαλσάμικο</li>
<li>3 κ.σ. καστανή ζάχαρη</li>
<li>1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.</li>
<li>Πλένουμε καλά τα λαχανικά, φύλλο φύλλο, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.</li>
<li>Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.</li>
<li>Λαδώνουμε ελαφρώς τις πιτούλες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά.</li>
<li>Μόλις τις βγάλουμε, βάζουμε το <a class="autolink" href="http://www.imommy.gr/syntages/pasta/article/892/xylopites-stigmhs-me-salami-kai-ntomata/&amp;reftagarticle=626&amp;reftag=%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B9" target="_self">σαλάμι</a> στο φούρνο σε λαδόκολλα και το ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά.</li>
<li>Το σπάμε σε κομματάκια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη σαλατιέρα και σπάμε από πάνω τις ψημένες πιτούλες.</li>
<li>Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πολτοποιώντας τις φράουλες και αναμειγνύοντας τον πολτό με τα υπόλοιπα υλικά.</li>
<li>Περιχύνουμε τη <a class="autolink" href="http://www.imommy.gr/syntages/pies/article/581/xwriatikh-salata-se-pita/&amp;reftagarticle=626&amp;reftag=%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1" target="_self">σαλάτα</a> με τη σάλτσα λίγο προτού σερβίρουμε.</li>
</ol>
<p> </p>
<p><strong><span style="color: #c00000;">Tips</span></strong></p>
<ul>
<li>Προτού πλύνουμε τις σαλάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και με 4 κ.σ. ξίδι, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ζωύφια που υπάρχουν πάνω στα φύλλα.</li>
<li>Τα φύλλα της σαλάτας πρέπει να στεγνώσουν καλά, διαφορετικά δεν θα «κολλήσει» η σάλτσα επάνω.</li>
</ul>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><a href="http://www.imommy.gr">http://www.imommy.gr</a></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα