Ζουμερά Kολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1½ κιλό μικρά τρυφερά κολοκυθάκια, καθαρισμένα</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>4 – 6 ελιές θρούμπες (για το γαρνίρισμα)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><strong><span class="bittersweet simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, για να μαριναριστούν και να βγάλουν τα κολοκυθάκια τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε για 1 ώρα, σκεπασμένη, μέχρι να κρυώσει.</p>
<p> </p>
<p>Την αδειάζουμε σε καθαρό μπολ, γαρνίρουμε με τις ελιές και τη σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι κρύα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλές</span> Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη (αντί να τα κόψουμε σε κύβους), αλλά θα πρέπει να στύψουμε καλά το τρίμμα πριν το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να απομακρύνουμε τα υγρά.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα