Ζουμερά Kολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο!

16 Ιουνίου 2016
Υλικά
  • 1½ κιλό μικρά τρυφερά κολοκυθάκια, καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 4 - 6 ελιές θρούμπες (για το γαρνίρισμα)
 

Διαδικασία

Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, για να μαριναριστούν και να βγάλουν τα κολοκυθάκια τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε για 1 ώρα, σκεπασμένη, μέχρι να κρυώσει.

 

Την αδειάζουμε σε καθαρό μπολ, γαρνίρουμε με τις ελιές και τη σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι κρύα.

 

Συμβουλές Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη (αντί να τα κόψουμε σε κύβους), αλλά θα πρέπει να στύψουμε καλά το τρίμμα πριν το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να απομακρύνουμε τα υγρά.

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +136449+43397+54 - adTechUnit 6
Τα παράπονα σε μια σχέση:
Δώστε λίγο χρόνο στη φίλη σας αρχικά να...
Ψυχαναγκασμοί: Όταν φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν οι άλλοι
Απο πολύ μικρή θυμάμαι να πιάνω σε τακτά...
Έρωτας: Γιατί με ελκύουν μεγαλύτερες γυναίκες;
Το τι ελκύει τον καθένα είναι...