Καλοκαιρινή σαλάτα με φασολάκια, κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>350 γρ. φασολάκια, κατά προτίμηση μπαρμπούνια, καθαρισμένα*(εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κτψ) 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση</li>
<li>100 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε 4 χοντρές φέτες το καθένα</li>
<li>50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, σε φετάκια</li>
<li>50 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροσπασμένα (καβουρδισμένα για 2 – 3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία)</li>
<li>τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για το ντρέσινγκ</strong></p>
<ul>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (αν θέλουμε)</li>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>50 γρ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη, της αρεσκείας μας</li>
<li>20 ml ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 45΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 5΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="bittersweet simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> <strong>Ντρέσινγκ:</strong> Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λάδι και το ξίδι και τα χτυπάμε. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σαλάτα:</strong> Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε φρέσκο νερό και ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και αυτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα