Αραβικές πίτες στον φούρνο με φάβα και σαρδέλες !

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 μεγάλες αραβικές πίτες, κομμένες σε 8 τρίγωνα κομμάτια</li>
<li>1 κουτ. γλυκού πάπρικα, σε σκόνη</li>
<li>200 γρ. βρασμένη φάβα</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουτ. σούπας φύλλα ρίγανης (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα, ή 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή, κοπανισμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα</li>
<li>1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 μικρή ντομάτα, σε κυβάκια</li>
<li>60 ml χυμός λεμονιού</li>
<li>16 σαρδέλες από κονσέρβα (δεν χρειάζεται να βγάλουμε το κόκαλο – είναι μαλακό)</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 16</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> περίπου 1 ώρα</span><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 30΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βάζουμε τις κομμένες πίτες σε ένα ταψί, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα, ραντίζουμε με 30 ml από το λάδι και τις ψήνουμε στον αέρα στους 120° C για 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανές. Ξεφουρνίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.</p>
<p> </p>
<p>Ανακατεύουμε τη φάβα με τη ρίγανη, τα 40 ml από το χυμό λεμονιού, 40 ml από το λάδι και αλατοπίπερο. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό, τα κυβάκια ντομάτας, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο λάδι και χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να «μαριναριστούν» για 30 λεπτά. Για να σερβίρουμε, αλείφουμε κάθε κομμάτι πίτας με λίγη φάβα και ακουμπάμε από πάνω 1 φιλέτο σαρδέλας.</p>
<p> </p>
<p>Βάζουμε τη «μαρινάδα» από τις σαρδέλες σε ένα μικρό μπολ και όποιος θέλει προσθέτει με ένα κουταλάκι στο κομμάτι του.</p>
<p> </p>
<p><span>Μυστικό </span>Αφού ψήσουμε τις αραβικές πίτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις διατηρούμε σκεπασμένες σε δροσερό χώρο (όχι στο ψυγείο). Αν μαλακώσουν, τις ξαναψήνουμε για 5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα