Tσίζκεϊκ με φιστίκι Αιγίνης!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για τη βάση</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης</li>
<li>70 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li>1 αυγό</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>700 γρ. κουρούπα (κρητική ξινομυζήθρα)</li>
<li>100 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li>300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό</li>
<li>1 φύλλο (5 γρ.) ζελατίνης</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για το γλυκό του κουταλιού σύκο</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ. ξερά σύκα, κομμένα στα 4</li>
<li>250 γρ. μέλι θυμαρίσιο</li>
<li>500 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού</li>
<li>το ξύσμα από 1 μέτριο ακέρωτο πορτοκάλι</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 8-10</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 2 ώρες</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> <strong>Βάση:</strong> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αλέθουμε στο μπλέντερ το φιστίκι σε σκόνη. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Bάζουμε σε ένα ρηχό ταψί ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., απλώνουμε το μείγμα ισόπαχα και ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει. Με ένα μαχαίρι την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα, χωρίς να αφαιρέσουμε το τσέρκι.</p>
<p> </p>
<p><strong>Γέμιση:</strong> Σε ένα μπολ με 100 ml κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη για περίπου 10 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και τη μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Ρίχνουμε περίπου 50 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.</p>
<p> </p>
<p>Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε το τυρί με την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή αλλά ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε μέσα στην ψημένη βάση. Στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.</p>
<p> </p>
<p><strong>Γλυκό κουταλιού σύκο:</strong> Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά το χυμό με το μέλι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να σχηματιστεί ένα δεμένο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι, απλώνουμε το γλυκό του κουταλιού και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα